Изслушването на кандидатурата на България за европейски комисар -  Илиана

...
Изслушването на кандидатурата на България за европейски комисар -  Илиана
Коментари Харесай

Евродепутатите изслушват Илияна Иванова за еврокомисар на 5 септември

Изслушването на кандидатурата на България за европейски комисар -  Илиана Иванова, ще се организира на 5 септември в Европейския парламент в Брюксел. Изслушването ще бъде пред комисиите по индустрия, проучвания и енергетика (ITRE) и по просвета и обучение (CULT).

В същия ден, след чуването, двете комисии ще създадат своята оценка и ще предложат дали да бъде призната или отхвърлена кандидатурата. Този съвет се състои от ръководителя на Европейския парламент и от ръководителите на политическите групи.

На 6 септември съветът на ръководителите на комисиите ще обяви своята оценка, основана на предложенията на двете комисии - ITRE и CULT. След това председателският съвет ще вземе решение дали да разгласи чуването за завършило и да разгласи датата за гласоподаване в пленарна зала. Ако решението на Европейския парламент е позитивно, гласуването в пленарна зала ще се организира по време на пленарната сесия, която ще се състои от 11 до 14 септември. Засега не е оповестена съответна дата за гласуването, което ще стане ясно след решението на председателския съвет на 6 септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР